REMETEA Remetea

Data publicării: Octombrie 16, 2019
 • Locaţie: Remetea, Remetea - comună, Bihor, administrator bihor.ro

REMETEA


 


            DATE GENERALE


Comuna Remetea este aşezată în sud-estul judeţului Bihor, în Depresiunea Beiuşului, Subdepresiunea Valea Roşia şi este străbătută de două văi principale: Valea Meziad şi Valea Roşia; satul reşedinţă se află la confluenţa acestor două văi.


Comuna este compusă din 5 sate: Remetea care este atestat documentar în anul 1442, Meziad, Drăgoteni, Petreasa şi Şoimuş.


Populaţia comunei este de aproape 3300 de locuitori.


SCURT ISTORIC


Primele dovezi ale existenţei vieţii materiale, spirituale şi religioase active pe teritoriul actualei comune Remetea datează începând cu anul 1204.


OBIECTIVE TURISTICE


În comuna Remetea există o serie de monumente istorice şi naturale. Sunt declarate monumete istorice şi de artă, biserica reformată din satul Remetea cu o vechime de aproximativ 700-800 de ani şi biserica ortodoxă de lemn din satul Petreasa cu o vechime de aproximativ 400 de ani.


          Au fost declaraţi ca monumente ale naturii 2 stejari seculari aflaţi pe drumul judeţean către satul Meziad cu o vârstă de aproximativ 400 de ani.

Distribuie

Postări asemănătoare

 • Băile Felix
  Băile Felix
  Imagini din Bihor - ( Băile Felix - stațiune) - Octombrie 25, 2019

  Băile Felix

 • SÂNICOLAU ROMÂN
  SÂNICOLAU ROMÂN
  Imagini din Bihor - Sânnicolau Român (Sânnicolau Român - comună) - Octombrie 25, 2019

  SÂNICOLAU ROMÂN   Satul Sânicolau Român este aşezat în vestul judeţului Bihor, la aproximativ 2 km de graniţa cu Ungaria. Primele aşezări omeneşti pe aceste locuri datează din sec. IV-III î.e.n. Acest lucru es...

 • Biserica ortodoxă din Copăceni cu hramul Adormirea Maicii Domnului
  Biserica ortodoxă din Copăceni cu hramul Adormirea Maicii Domnului
  Imagini din Bihor - Copăceni (Sâmbăta - comună) - Octombrie 25, 2019

  Biserica ortodoxă din Copăceni cu hramul Adormirea Maicii Domnului este monument istoric şi a fost construită probabil în anul 1750. Construcţia este făcută din lemn masiv de stejar. În decursul anilor, biserica nu a suferit nici o modifi...