COCIUBA MARE Cociuba Mare

Data publicării: Octombrie 7, 2019
 • Locaţie: Cociuba Mare, Cociuba Mare - comună , Bihor, administrator bihor.ro

COCIUBA MARE
Comuna Cociuba Mare este aşezată în partea de sud a judeţului Bihor şi este formată din 4 sate româneşti învecinate: Cociuba Mare, Cărăsău, Chesa şi Petid, aşezate pe valea mijlocie a Crişului Negru în depresiunea Şoimi-Tinca.


Atestarea documentară a acestor sate se face abia în anul 1374 deşi descoperirile arheologice efectuate au scos la iveală vetre dacice pe aceste locuri. Au fost descoperite vase dacice pe dealul Ciorasca.


RELIEFUL


Toate satele au forme diferite de relief, variind însă ca suprafaţă. Se combină şesul cu colinele şi dealurile înalte. Astfel, partea deluroasă şi colinară se află spre sud-vest, în timp ce partea de şes şi luncă spre nord-vest.

Distribuie

Postări asemănătoare

 • Băile Felix
  Băile Felix
  Imagini din Bihor - ( Băile Felix - stațiune) - Octombrie 25, 2019

  Băile Felix

 • SÂNICOLAU ROMÂN
  SÂNICOLAU ROMÂN
  Imagini din Bihor - Sânnicolau Român (Sânnicolau Român - comună) - Octombrie 25, 2019

  SÂNICOLAU ROMÂN   Satul Sânicolau Român este aşezat în vestul judeţului Bihor, la aproximativ 2 km de graniţa cu Ungaria. Primele aşezări omeneşti pe aceste locuri datează din sec. IV-III î.e.n. Acest lucru es...

 • Biserica ortodoxă din Copăceni cu hramul Adormirea Maicii Domnului
  Biserica ortodoxă din Copăceni cu hramul Adormirea Maicii Domnului
  Imagini din Bihor - Copăceni (Sâmbăta - comună) - Octombrie 25, 2019

  Biserica ortodoxă din Copăceni cu hramul Adormirea Maicii Domnului este monument istoric şi a fost construită probabil în anul 1750. Construcţia este făcută din lemn masiv de stejar. În decursul anilor, biserica nu a suferit nici o modifi...