Biserica din Homorog cu hramul Naşterea Maicii Domnului Homorog

Data publicării: Octombrie 16, 2019
 • Locaţie: Homorog, Mădăras - comună, Bihor, administrator bihor.ro

Biserica din Homorog cu hramul Naşterea Maicii Domnului a fost construită între anii 1836 – 1838, în formă de navă cu turn clopotniţă. În interior, biserica a fost decorată în anul 1846 (1837) cu o pictură murală naivă, executată de Lopoşan Ioan din Păuşa.


Pe lângă biserică, care este monument istoric, a luat fiinţă în anul 1973 o colecţie muzeistică ce cuprinde un număr de 214 obiecte: icoane pe sticlă, icoane pe lemn, cărţi vechi, manuscrise, odăjdii, prapori, ţesături, obiecte de uz casnic şi altele.
 


În 1996, în centrul satului a fost ridicat un Monument în amintirea eroilor din Homorog, căzuţi în cele două războaie mondiale.


 

Distribuie

Postări asemănătoare

 • Băile Felix
  Băile Felix
  Imagini din Bihor - ( Băile Felix - stațiune) - Octombrie 25, 2019

  Băile Felix

 • SÂNICOLAU ROMÂN
  SÂNICOLAU ROMÂN
  Imagini din Bihor - Sânnicolau Român (Sânnicolau Român - comună) - Octombrie 25, 2019

  SÂNICOLAU ROMÂN   Satul Sânicolau Român este aşezat în vestul judeţului Bihor, la aproximativ 2 km de graniţa cu Ungaria. Primele aşezări omeneşti pe aceste locuri datează din sec. IV-III î.e.n. Acest lucru es...

 • Biserica ortodoxă din Copăceni cu hramul Adormirea Maicii Domnului
  Biserica ortodoxă din Copăceni cu hramul Adormirea Maicii Domnului
  Imagini din Bihor - Copăceni (Sâmbăta - comună) - Octombrie 25, 2019

  Biserica ortodoxă din Copăceni cu hramul Adormirea Maicii Domnului este monument istoric şi a fost construită probabil în anul 1750. Construcţia este făcută din lemn masiv de stejar. În decursul anilor, biserica nu a suferit nici o modifi...