COPĂCEL Copăcel

Data publicării: Octombrie 7, 2019
 • Locaţie: Copăcel, Copăcel - comună, Bihor, administrator bihor.ro

COPĂCEL


 


DATE GENERALE


Comuna Copăcel este situată la o distanţă de 22 km sud-est de municipiul Oradea. Se învecinează la Nord cu comuna Săcădat, la Sud cu comuna Drăgeşti, la Est cu comuna Vârciorog, la Vest cu comuna Hidişelu de Sus, iar în Nord-Vest cu comuna Oşorhei.


Comuna are următoarele sate: satul Copăcel (reşedinţa comunei) Chijic, Sărand, Surduc, Poiana-Tăşad şi Bucuroaia.


Bătrânii satului vorbesc despre prima aşezare a satului Copăcel în “Dealul Pietroi” dovadă fiind resturile de vase descoperite pe vechea vatră. Noua aşezare a satului Copăcel, reşedinţa de comună s-a constituit în urma cu 280 - 320 de ani.


                RELIEFUL


În ce priveşte relieful, comuna este în cea mai mare parte deluroasă, dealurile Copăcelului fiind o prelungire a dealurilor Tăşadului cu o înălţime medie de 300 m.


CLIMA


Clima caracteristică comunei este clima de deal cu ierni scurte dar aspre şi veri calde. Ploile sunt destul de abundente în lunile mai-iunie şi septembrie-octombrie.


REŢEAUA HIDROGRAFICĂ


Apele curgătoare din raza comunei au un curs permanent cu un debit redus. Cele mai importante văi sunt: Valea Pietrii care izvoreşte din cei 2 afluenţi din aproprierea localităţilor Poiana şi Vârciorog şi Valea de Rugi care izvoreşte din dealurile Tăşadului.


VEGETAŢIA


Mare parte a dealurilor din comună sunt acoperite cu păduri de cer, carpen, gorun şi fag. Pădurea care a ocupat şi ocupă suprafeţe întinse din comună a constituit mediu prielnic pentru existenţa unei faune bogate: lupi, căprioare, vulpi, mistreţi etc


FAUNA


Pădurea care a ocupat şi ocupă suprafeţe întinse în comună, a constituit mediu prielnic pentru existenţa unei faune bogate: lupi, căprioare, vulpi. Vânătoarea a constituit o sursă suplimentară de existenţă, ea fiind aceea care a completat hrana şi îmbrăcămintea  omului. Animalele care se vânau mai mult erau: iepurii, mistreţii, vulpile şi fazanii.

Distribuie

Postări asemănătoare

 • REMETEA
  REMETEA
  Imagini din Bihor - Remetea (Remetea - comună) - Octombrie 16, 2019

  REMETEA               DATE GENERALE Comuna Remetea este aşezată în sud-estul judeţului Bihor, în Depresiunea Beiuşului, Subdepresiunea Valea Roşia şi este străbătută de două văi ...

 • Biserica de lemn Sf. Teodor Tiron ( 1738 ) – Brăteşti
  Biserica de lemn Sf. Teodor Tiron ( 1738 ) – Brăteşti
  Imagini din Bihor - Brătești (Răbăgani - comună) - Octombrie 16, 2019

  Biserica de lemn Sf. Teodor Tiron ( 1738 ) – Brăteşti

 • Localitatea Voivozi din comuna Popeşti
  Localitatea Voivozi din comuna Popeşti
  Imagini din Bihor - Voivozi (Popești - comună) - Octombrie 16, 2019

  VOIVOZI   Localitatea Voivozi din comuna Popeşti îşi trage numele de la doi voievozi ai Maramureşului, care în anul 1591, în baza Diplomei patriarhului Antonie al Constantinopolului, deţineau şi teritoriul pe care este azi satu...

Comentarii

  Lasă un comentariu (mesajele ofensatoare şi cele spam vor fi şterse)


  Imagine,publicitate,promovare,online www.groupromo.ro